Wil je gezond ontbijten?

Wil jij snel en gezond ontbijten? Dan ben je volgens dit onderzoek niet de enige.

Onderzoek DSM

DSM (een internationaal wetenschappelijk bedrijf op het gebied van gezondheid en voeding) heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd over het ontbijt en de ontbijtgewoontes. Maar liefst 78% van de ondervraagden geeft aan dat ze snelheid de belangrijkste factor vinden bij het ontbijt. Er is een overgrote meerderheid die het liefst een gezond ontbijt wil hebben. Zeven op de tien mensen geeft aan dat ze gezonde voeding verkiezen boven goedkoop eten en 59% van de ondervraagden verkiest gezond eten zelfs boven ‘lekker’ eten.

Nederlanders nemen, ondanks dat ze snelheid belangrijk vinden, wel de tijd voor een ontbijt. Slechts 32% van de ondervraagden geeft aan dat zij minder dan 5 minuten de tijd nemen voor een ontbijt. Ontbijtgranen, brood en eieren zijn hierbij de meest populaire ontbijtjes.

In het weekend is dat wel anders. Dan hebben we en nemen we ook de tijd voor het ontbijt. Naast het brood, de eieren en de ontbijtgranen komen er dan ook croissants, pannenkoeken en stokbrood op tafel.

Mensen zijn bezig met voeding

Carin Gerzon, hoofd marketing en communicatie van DSM, zegt over het onderzoek het volgende: “ We weten allemaal dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar we wilden weten hoeveel mensen van het ontbijt een prioriteit maken en wat consumenten over hebben voor een gezonde maaltijd in de ochtend. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat ondanks de drukke schema’s, mensen toch geïnteresseerd zijn in hun gezondheid en dat ze daarnaast ook kijken naar de ingrediënten om zich zo bewust te zijn van de kwaliteit en gezondheid van hun voeding.”

Shake2Day

Het is een trend om aandacht te besteden aan gezonde voeding. Consumenten willen daarnaast ook nog eens een maaltijd die snel bereid kan worden. Shake2Day sluit perfect aan bij deze trend. Je krijgt 100% van je dagelijkse vitaminen en 80% van je dagelijkse hoeveelheid mineralen binnen in slechts 1 maaltijd, die verdeeld is over 2 eetmomenten. Probeer ons concept van een Shake en een Break nu en profiteer van de kortingscode: 10%KORTING

Gezond Ontbijten Shake2Day
Gezond Ontbijten met Shake2Day

Bron: http://www.dsm.com/corporate/media/informationcenter-news/2018/02/2018-02-08-dsm-insight-series-1-in-4-consumers-prepare-and-consume-breakfast-in-less-than-5-minutes-per-day.html?_sp=a8d20e04-8ac5-4980-9ec3-c345a4af652c.1519389510797