Superfood blend

Superfoods bestaan al honderden jaren en staan bekend om hun superieure kwaliteit. Het bevat hogere concentraties natuurlijke nutriënten die onze organen kracht bijzetten en soms tot in de hersenen door kunnen dringen.

Onze superfood blend combineert 6 superfood ingrediënten en zit vol met essentiële voedingsstoffen als proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, antioxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. Superfoods zijn vrij zijn van pesticide, chemicaliën en (groei)hormonen:

Havermeel: havermeel bevat weinig vet en is rijk aan in water oplosbare voedingsvezels. Het is een bron van eiwitten, koolhydraten en ijzer.

Amaranth: amaranth is geen graansoort, maar een zaad en bevat geen gluten. Het behoort tot de familie van quinoa en wordt in Zuid-Amerika verbouwd.

Quionameel: Quinoa behoort tot de familie van de ganzenvoet en is net als amarant een pseudocerealie. Dat wil zeggen dat de zaden zetmeel bevatten. Naast een hoog gehalte aan vitamines mineralen en sporenelementen heeft quinoa een eiwitgehalte van 13-22%.

Boekweitmeel: boekweit is geen graansoort maar een fruitzaad en glutenvrij. De driehoekige zaden komen oorspronkelijk uit Azië en Noord-Europa.

Gierstmeel: Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere graansoort. Gierst is van nature gluten vrij en bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen.

Chiameel: Chiazaden zitten boordevol antioxidanten, essentiële vetzuren, plantaardige eiwitten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Chiazaden zijn een van de rijkste plantaardige bron van omega-3-vetzuren.