Wei-eiwit concentraat

De eiwitten verkrijgbaar uit wei-eiwit concentraat zijn afkomstig van melk. Wei-eiwit concentraat is de snelst opneembare eiwitbron met de hoogste biologische waarde en het makkelijkste om te verteren.

De kwaliteit van eiwitten wordt bepaald door de aanwezigheid van (essentiële) aminozuren. In totaal zijn er 20 aminozuren die eiwitten vormen. Daarvan zijn er 8 essentieel. Deze moeten we via onze voeding binnen krijgen omdat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken.

Om de waarde van een eiwit te kunnen bepalen, wordt er gekeken naar de biologische waarde van eiwitten. Deze biologische waarde zegt iets over de samenstelling van de aminozuren in het eiwit. Hoe meer deze samenstelling overeenkomt met ons lichaamseiwit, des te waardevoller de bron voor ons is.

De biologische waarde loopt van 0 tot 100. Een waarde van 100 houdt in dat de eiwitbron een aminozuurprofiel heeft dat sterk overeenkomt met ons lichaamseiwit, en dus erg waardevol is voor ons. Whey-eiwitconcentraat heeft een biologische waarde tussen 110-125 en is “waardevoller” dan een ei met een waarde van 100. Whey-eiwitten worden daarom ook super snel van ons lichaam opgenomen.

Wei-eiwit concentraat vindt je alleen in Shake2DaySport.